Contact

LAATSTE UPDATE: 20 maart 2023    

  • Mijn naam is Ferry Visser. Was werkzaam op  twee Dordtse basisscholen (Merwedeschool op de Staart en obs De Griffioen in Stadspolders.
  • Na mijn vervroegd pensioen (2012) kon ik mij geheel storten op mijn hobby’s.
    Maar blijkbaar is mijn grootste passie toch ‘het schrijven’.
    Nee, geen boeken, maar vooral reacties op artikelen uit het AD. Via het weekblad De Stem van Dordt liet ik de lezers meele(z/v)en over Dordtse activiteiten.

TOELICHTING:
Sinds eind 2014 schrijf ik heel veel naar de AD-rubriek “Lezers brieven”. De gepubliceerde artikelen zijn geplaatst onder de kop “AD en AD Drechtsteden” in de menubalk.
In
maart 2019 kreeg ik zelfs bezoek van AD columnist Ozcan Akyol. Hij was geïnteresseerd naar de redenen waarom ‘veelschrijvers’ naar de rubriek “Lezers Brieven” schreven. Ik maakte uiteraard een verslag van dit bezoek en ‘Eus’ maakte een video. Bekijk de video: “Ferry met Eus

Vanaf 2016 schreef ik voornamelijk online voor het Dordtse huis – aan – huis blad “De Stem van Dordt”. Natuurlijk met berichten over de stad, maar ook over “uitstapjes” of “evenementen” die Dordtenaren buiten Dordrecht maakten. De artikelen zijn niet onderverdeeld in categorieën. Ze staan wel op datum. De meest recente staat bovenaan. Klik in de MENUBALK – hierboven – op ‘De Stem Van Dordt’.  Kies een artikel , klik erop, en je wordt meteen gelinkt naar het artikel. Het artikel bovenaan is tevens het allerlaatste artikel dat ik voor De Stem van Dordt maakte. Het weekblad ging per 1 januari 2020 samen met ‘Dordt Centraal’. Omdat de website van De Stem van Dordt niet meer bereikbaar is, staan de artikelen nu alleen op dit weblog.

GRIEKENLAND
Af en toe lees je op een pagina iets over mijn andere passie. Namelijk Griekenland.  Dat is niet zomaar. Meer dan 70 keer bezocht ik dit land en gaf – in groep acht – meer dan 25 jaar op de twee Dordtse basisscholen les over dit land en haar geschiedenis. Na mijn vervroegd pensioen had ik eindelijk tijd om iets voor het land terug te doen.
Meer weten waarom? Klik hier.

Na zes jaar het Grieks Nationaal Verkeersbureau te hebben geholpen  ging ik in 2020 voor de zevende keer op herhaling op de Vakantiebeurs. Dit keer deed ik mijn best voor ‘De Griekse Gids’. Sinds 2019 hebben zij hun eigen reisbureau voor ‘complete reizen’ naar Griekenland. Je kunt hun sites vinden via:
http://www.grieksegids.nl
http://www.grieksegidsreizen.nl
http://www.grieksegids.be

Via onderstaande link kom je bij mijn verslag van de afgelopen 50e Vakantiebeurs.
Klik hier!

EN VERDER
Verder vind je in de menubalk doorverwijzingen naar  een special over de The Psychedelic Five, The Zipps . Een band die hoogtij vierde in de jaren 60 en nog steeds af en toe op een podium staat.
Tevens maak ik wat reclame voor overleden Rotterdamse kunstenaar “Dook Everse”  en voor mijn creatieve oud-collega Yolanda die een hele leuke website heeft en workshops geeft.
Omdat Dordrecht af en toe last heeft van ‘natte voeten’, maakte ik in 2019 een aparte pagina aan over het hoge water in de maand februari.

In het jaar 2020 kreeg de wereld te maken met het Corona-virus. Ik schreef 250 berichtjes over mijn eigen ervaring tijdens de pandemie.

DORDRECHT.NET
In 2020 kreeg ik de vraag om af en toe een column of artikel te schrijven voor de internetkrant ‘Dordrecht.net‘. Sinds 18 november 2020 probeer ik regelmatig een bijdrage te leveren.
In de weblog heb ik een aantal van mijn artikelen gesplitst (columns, Kijk in de wijk -wordt voorbereid -, Dordtse dingetjes, Praatjesmaker en Langs de Dordtse dijken). 

Via  de knop ‘HOME’ kom je op de startpagina terecht.

Veel leesplezier!

Ferry Visser, Dordrecht

Advertentie